Утворення аморфних фаз в поверхневих шарах гранітів в процесі фінішної обробки - Лажевська, О.В. (Поверхность, 2003)
Методами рентгенофазового, диференційно-термічного аналізу та ІЧ‑спектроскопії досліджено поверхневий шар граніту після полірування та тонкого шліфування. Виявлено, що одна з основних складових граніту – лужні польові шпати – під час полірування зазнає аморфізації.