Мезопоруваті сферично гранульовані фосфати титану, синтезовані з титанілсульфату - Зайцева, Г.О.; Стрелко, В.В.; Яковлєв, В.І. (Поверхность, 2003)
Неорганічний іонообмінник - фосфат титану – було отримано в сферично гранульованому вигляді з використанням золь-гель методу. Досліджені структурні характеристики синтезованих матеріалів: питома поверхня, об’єм та розподіл пор за розмірами, а також сорбційні властивості щодо іонів важких металів.