Алгебро-логічний підхід до аналізу та обробки текстової інформації - Палагін, О.В.; Кривий, С.Л.; Петренко, М.Г.; Бібіков, Д.C. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Пропонується формальна модель системи аналізу та обробки текстової інформації на основі алгебри множин і відношень та простої логічної мови. Описані алгебро-логічний підхід до аналізу природномовного тексту та алгебраїчна система спискових структур, орієнтована на обробку текстової інформації.