Методика автоматизованої трансформації схем алгоритмів - Шкуліпа, І.Ю.; Погорілий, С.Д. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Описано методику створення інструментарію автоматизованого перетворення алгоритмів, на основі їх подання у вигляді САА-М-схем. Розглянуто методи застосування еквівалентних перетворень до алгоритмів. Запропоновано методи реалізації автоматизованого перетворювача САА-М-схем алгоритмів. Наведено параметри практичної реалізації системи автоматизованого перетворення алгоритмів.