Синтез та структурно-адсорбційні характеристики місткових полісилсесквіоксанів з амінопропільними групами - Швайковська, Н.В.; Мельник, І.В.; Юрченко, Г.Р.; Матковський, О.К.; Зуб, Ю.Л. (Поверхность, 2004)
Шляхомї спільної гідролітичної поліконденсації 1,2-біс(триетоксісиліл)етану та 3‑амінопропілтриетоксісилану синтезовано полісілсесквіоксанові ксерогелі. Встановлено, що основними чинниками, які впливають на формування поруватої структури таких ксерогелів, є час старіння гелю та співвідношення реагуючих алкоксісиланів. При старінні гелю протягом 30 діб і співвідношенні компонентів 4:1 (каталізатор – фторид амонію) формується мезопоруватий ксерогель з питомою поверхнею 290 м²/г і сорбційним об’ємом пор 0,78 см³/г.