Генетичний алгоритм розв'язання задачі маршрутизації в мережах - Погорілий, С.Д.; Білоус, Р.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглянуто можливість формалізації багатокритеріальної задачі пошуку оптимальних шляхів у комп’ютерній мережі, яка представлена у вигляді графа. Запропоновано генетичний алгоритм маршрутизації як задачі багатопараметричної оптимізації. Запропоновано методику та викладено особливості застосування генетичних операцій описаного алгоритму.