Дослідження термічного розкладу альбуміну методом температурно-програмованої десорбційної мас-спектрометрії - Гриценко, І.В.; Місчанчук, Б.Г.; Галаган, Н.П. (Поверхность, 2004)
Вивчено термічний розклад бичачого сироваткового альбуміну (БСА) у вільному та адсорбованому на модифікованих кремнеземах станах методом температурно-програмованої десорбційної мас-спектрометрії. Ізотерми адсорбціїі задовільно описуються рівнянням Ленгмюра. Термоліз молекул БСА починається з виділення води, далі розкладаються сірковмісні групи амінокислот, а завершується процес розкладом аміногруп. Температура розкладу залежить від ступеня гідрофобності поверхні кремнезему.