Молекулярні взаємодії в системі імуноглобулін-вода-кремнезем за даними ізотерм адсорбції та ЯМР спектроскопії - Ключко, А.А.; Барвінченко, В.М.; Туров, В.В. (Поверхность, 2004)
Методами ¹Н ЯМР спектроскопії в умовах виморожування рідкої фази та адсорбції з водних розчинів вивчено міжмолекулярні взаємодії в системі імуноглобулін-вода-кремнезем. Ізотерми адсорбції мають ленгмюрівський тип, а максимальна величина сорбції в ізоелектричній точці (pH=6,6) становить 120 мг/г. Побудовано карту молекулярних взаємодій в цій системі; встановлено відсутність коагуляції.