Тенденции развития тяговых двигателей подвижного состава - Устенко, А.В.; Пасько, О.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Рухомий склад, який знаходиться в експлуатації на залізницях України, не оновлювався протягом багатьох років, що призвело до значного технічного зносу електровозного і тепловозного парку країни. Одним з виходів із ситуації, що склалася, є проведення капітального ремонту з продовженням терміну служби локомотивів, які зможуть експлуатуватися протягом ще декількох років. При виконанні ремонту або модернізації, а також введення в дію нового рухомого складу, необхідно впроваджувати сучасні тягові електроприводи.