Прогнозирование отклонения напряжения в электрических сетях - Сапрыка, В.А. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
Побудовано математичну модель відхилення напруги в залежності від параметрів якості електроенергії та електроспоживання, що дозволяє прогнозувати параметри якості електроенергії в електричних мережах. Застосування отриманої моделі дозволить оптимізувати роботу електротехнічного комплексу.