Система автоматизації проектування цифрових фільтрів зображень - Жереб, К.А.; Єгоров, B.I.; Прохоров, В.Г. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Описано систему для автоматизованої розробки програм, що належать до предметної галузі цифрової обробки зображень. Система дозволяє створювати бібліотеки готових елементів для даної предметної галузі, а також будувати програми з цих елементів, з подальшою автоматичною трансляцією в задану мову програмування. Робота системи проілюстрована на прикладі створення цифрового фільтра типу згладжування.