Закони аналізу електротехнічних мереж - Кутковецький, В.Я. (Електротехніка і електромеханіка, 2014)
Розрахунки струмів електричної мережі можна виконувати за чотирма системами законів: за законами Кірхгофа – при обмеженні струмів електричними параметрами та постійній чи змінній топології мережі; за законами "альфа" та "бета" – при обмеженні струмів пропускними здатностями гілок.