Клінічні та біохімічні дослідження терапевтичної ефективності дієтичної добавки фітосил-Р - Картель, М.Т.; Вільцанюк, О.А.; Барвінченко, В.М.; Ліпковська, Н.О.; Вільцанюк, О.О. (Поверхность, 2016)
Результати клініко-біохімічних досліджень показали терапевтичну ефективність дієтичної добавки Фітосил-Р в комплексному лікуванні хворих на гостру непрохідність кишок завдяки високій сорбційній здатності по відношенню до інфекційно-токсичних агентів та спрямованій лікувальній дії нативних високодиспергованих лікарських рослин. Показано. що при лікуванні ендогенної інтоксикації та ентеральної недостатності Фітосил-Р забезпечує максимальне видалення патогенної мікрофлори, токсичних продуктів її життєдіяльності та створює оптимальні умови для відновлення бар’єрної функції кишкової стінки, усунення ендогенної інтоксикації та ліквідації ентеральної недостатності