Синтез, структура і магнітні характеристики однодоменних наночастинок твердих розчинів (Fe1-x Coх)Fe₂O₄ - Горбик, П.П.; Дубровін, І.В.; Абрамов, М.В. (Поверхность, 2012)
Синтезовані однодоменні наночастинки твердих розчинів (Fe1-xCoх)Fe₄O₂. Досліджено їх кристалічну структуру, морфологію поверхні і магнітні характеристики методами рентгенофазового аналізу, просвічуючої електронної мікроскопїі та вібраційної магнітометрії. Визначено залежності намагніченості насичення та коерцитивної сили ансамблів наночастинок від концентрації кобальту. Відзначається, що одержаний матеріал може бути використаний в мікро- та оптоелектроніці, електротехніці, біомедицині та в інших областях.