Оптимізація диспозиції відеокамер для забезпечення максимальної точності обчислення координат природних і штучних атмосферних об’єктів при стереоспостереженнях - Козак, П.М.; Лапчук, В.П.; Козак, Л.В.; Івченко, В.М. (Кинематика и физика небесных тел, 2018)
Розглядається задача оптимізації розміщення пари відеокамер для забезпечення максимальної точності обчислення радіуса-вектора та вектора швидкості природних та штучних об’єктів у атмосфері та ближньому навколоземному просторі за базисними телевізійними спостереженнями. Досліджується вплив роздільної здатності відеокамер та точності визначення положень спостережних пунктів на точність обчислення дальності до атмосферного об’єкта.