Каталог GOCKU-2000 положень і елементів орбіт геосинхронних космічних об'єктів. Спостереження пасивних об'єктів з метою виявлення можливих зіткнень - Кириченко, А.Г.; Кізюн, Л.М.; Демчик, М.І.; Клімик, В.У.; Кудак, К.А.; Мацо, Г.М.; Нестерук, М.Р. (Кинематика и физика небесных тел, 2002)
Описано каталог GOCKU-2000 (Каталог геосинхронних об’єктів Київ— Ужгород), що містить топоцентричні екваторіальні координати та елементи орбіт геосинхронних супутників, визначених за фотографічними спостереженнями в Головній астрономічній обсерваторії НАН України і в Лабораторії космічних досліджень Ужгородського національного університету в 2000 р. Ототожнено 100 об’єктів за 1192 спостереженнями. Описується методика визначення залежностей екваторіальних координат, часового кута, довготи підсупутникової точки від MJD, а також методика розрахунку ефемерид для пасивних супутників на основі електронного каталогу. Для. ілюстрації ефективності методик проведені розрахунки для дрейфуючого пасивного супутника 95045D.