Конвергенція топосу відсутності у творах сучасної світової літератури - Штейнбук, Ф. (Слово і Час, 2014)
У статті на основі нових підходів, що інтегрують можливості тілесно-міметичного методу аналізу художніх творів і топології, та на прикладі репрезентативних творів сучасної світової літератури розглянуто проблематику конвергенції топосу відсутності. Доведено, що конвергенція відповідного топосу визначається багаторівневою та полівалентною структурою і змістом, а власне топос відсутності – посутньо продуктивним дискурсивно-творчим потенціалом.