Формування впорядкованої фази L1₀-FePt у плівках Fe₅₀Pt₅₀/Au/Fe₅₀Pt₅₀ при відпалі у водні - Вербицька, М.Ю.; Шаміс, М.Н.; Макушко, П.В.; Бeрезняк, Я.A.; Грайворонська, К.О.; Вербицька, Т.І.; Макогон, Ю.М.; Кудрявцев, Ю.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2018)
Вивчено вплив проміжного шару Au при відпалі у водні на формування магнетотвердої, хемічно впорядкованої фази L1₀-FePt у плівкових композиціях Fe₅₀Pt₅₀(15 нм)/Au(7,5 нм; 30 нм)/Fe₅₀Pt₅₀(15 нм), нанесених методою магнетронного осадження на підкладинку SiO₂(100 нм)/Si(001).