Логіки, орієнтовані на специфікації програм - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С.; Омельчук, Л.Л. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
Розглянуті композиційно-номінативні логіки, орієнтовані на специфікації програм. Такі логіки будуються в семантико- синтаксичному стилі на основі композиційно-номінативного підходу. Пропонується спектр композиційно-номінативних логік різних рівнів абстрактності та загальності. Для логік еквітонних квазіарних предикатів на основі секвенційних числень доведені тео- реми про визначність. На базі аксіоматичної системи специфікацій програм над метаномінативними даними побудовано прототип системи автоматизації доведення теорем теорії МНД.