Циклоконденсації 3-(R²-аміно)-3-метилтіо-1-R¹-пропенонів з 2-аміноазолами - Брицун, В.М.; Майборода, О.І. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
[3+3]-Циклоконденсації 3-(R²-аміно)-3-метилтіо-1-R¹-пропенонів з 2-аміноазолами, які містять ендоциклічну аміногрупу, відбуваються селективно, з утворенням біциклів — похідних піримідину. Продукти цих реакцій — результат атаки екзоциклічної та ендоциклічної аміногруп азолу, відповідно, по карбонільній та метилтіогрупі 3-(R²-аміно)-3-метилтіо-1-R¹-пропенонів.