Основні міри подібності та нові підходи до їх застосування при класифікуванні гіперспектральних космічних зображень - Альперт, С.І. (Математичні машини і системи, 2019)
У даній статті описується новий підхід класифікування гіперспектральних космічних зображень, який використовує поняття моделі векторного простору та векторних функцій подібності, таких як міра Серенсена-Дайса, косинусна міра подібності, м’яка косинусна міра подібності, міра Жаккара, міра перекриття та асиметрична міра.