Килими Чернігова другої половини ХVІІ – початку ХVІІІ століть - Адруг, А. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена килимам, які побутували в Чернігові у другій половині ХVІІ – на початку ХVІІІ століть. Розглядаються призначення і функції цих виробів, організація, матеріали і техніки їхнього виготовлення. Аналізуються окремі твори, пропонується реконструкція орнаментики килимів, зображених на портретах представників козацької еліти.