Вміст гемоглобіна у гемолімфі Planorbarius corneus (Mollusca, Gastropoda, Bulinidae) як показник комплексного впливу паразитів і токсикантів - Стадниченко, А.П.; Гирин, В.К.; Шимкович, О.Д. (Гидробиологический журнал, 2016)
Досліджено вплив розчинів натрія нітрату (0,1, 1, 10, 100 мг/дм³) на вміст гемоглобіна у гемолімфі Planorbarius corneus у нормі і за зараження їх редіями Echinoparyhium aconiatum і спороцистами Tylodelphis excavata.