Перша знахідка плероцеркоїдів Ligula pavlovskii Dubinina, 1959 (Cestoda, Diphyllobothriidae) у бичків з прісноводного Каховського водосховища - Юришинець, В.І.; Корнюшин, В.В.; Подобайло, А.В. (Гидробиологический журнал, 2016)
Описано результати паразитологічних досліджень іхтіологічних зборів Інституту гідробіології НАН України (1989 р.) у Каховському водосховищі, у яких вперше для прісних водойм України у бичка-пісочника та бичка-кругляка зареєстровано плероцеркоїди цестод Ligula pavlovskii Dubinina паразита бичкових риб Чорного та Азовського морів. Виявлено особливості просторового розподілу інвазованих риб по акваторії Каховського водосховища, простежено законом ірності показників інвазії бичків плероцеркоїдами L. pavlovskii залежно від виду та розмірів хазяїв.