До шістдесятиріччя від дня народження члена-кореспондента АН України Дмитра Яковича Петрини (Український математичний журнал, 1994)
23 березня 1994 року виповнилося 60 років Дмитру Яковичу Петрині, члену-кореспонденту АН України, доктору фізико-математичних наук, професору, завідуючому відділом математичних методів статистичної механіки Інституту математики АН України.