Паралельні обчислення для ефективної реалізації чисельного прогнозу погоди - Тирчак, Ю.М.; Черняк, А.І. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
Розглядається методика створення паралельної програмної реалізації для ефективного чисельного розв’язування одновимірних конвекційно-дифузійних рівнянь, що застосовується для чисельного моделювання прогнозу погоди і забруднення повітря. Методика забезпечує кількісні та якісні вдосконалення чисельних розв’язків. Наводяться результати чисельного експерименту та їх паралельної реалізації.