Виявлення вірусу класичної чуми свиней за допомогою обернено-транскриптазної полімеразної ланцюгової реакції та молекулярної гібридизації - Кириленко, С.Д.; Дерябін, О.М.; Дерябіна, О.Г.; Кириленко, О.Л.; Чередник, Ю.О.; Гришок, Л.П.; Шиков, О.Т. (Биополимеры и клетка, 1997)
Для виявлення методом обернено-транскриптазної полімеразної ланцюгової реакції геномної РНК вірусу класичної чуми свиней (КЧС) у патматеріалах, отриманих від тварин з різним клінічним проявом та перебігом захворювання КЧС, було використано олігонуклеотидні затравки, що фланкують фрагмент (846 п. н.) гена структурного білка гп51–55 цього вірусу. Обговорюються можливості використання розроблених праймерів для диференціації високо- та низьковірулентних ізолятів вірусу КЧС та в проведенні молекулярно-епізоотичних досліджень.