Об одной концепции обобщенного решения операторных уравнений в банаховом пространстве - Петунин, Ю.И. (Український математичний журнал, 1996)
Визначається поняття узагальненого розв'язку операторного рівняння з замкненим лінійним оператором у банаховому простору'як елемент доповнення простору в деякій локально-опуклій топології. Доведено теорему існування та єдииості узагальненого розв'язку. Розглядаються приклади знаходження узагальненого розв'язку для нескінченних систем лінійних алгебраїчних рівнянь.