Оптимальное управление тепловым полем в тонких телах. Локальные ограничения на управление - Капустян, В.Е. (Український математичний журнал, 1996)
Побудовано та обгрунтовано асимптотичні розв'язки в задачах оптимального локально обмеженого керування тепловим полем у тонких тілах. Ці задачі відносяться до критичного випадку сингулярно збурених систем (вироджена задача має сім'ю розв'язків).