Приближение интегралов дробного порядка алгебраическими многочленами. I - Моторный, В.П. (Український математичний журнал, 1999)
Досліджується поведінка другої різниці Δh₂f(x)=f(x+h)−2f(x)+f(x−h),h>0, в залежності від положення точки x на відрізку [0,1], функцій f(х), які зображаються інтегральним оператором спеціального вигляду.