Обобщенная (ко)гомологическая длина многообразия и функции с сингулярными подмногообразиями - Бондарь, О.П. (Український математичний журнал, 1996)
Введено топологічний інваріант мної овиду, в термінах якого дано оцінку його узагальненої категорії Люстерніка - Шнірельмана та оцінку мінімального числа сингулярних нідмноговидів функції на ньому.