Про порядок прямування півгрупи до одиничного оператора - Грушка, Я.І. (Український математичний журнал, 1996)
Описуються класи векторів f з гільбертового простору H, для яких величина ‖T(t)f−f‖ при t→+0 має певний порядок прямування до нуля, де T(t) = e−tA, t ≥ 0 і A — самоспряжений, невід'ємний оператор в H.