Об одной задаче со свободной границей для нелинейной системы - Базалий, Б.В.; Краснощек, Н.В. (Український математичний журнал, 1996)
Задача фільтрації з вільною межею формулюється як задача з розривною нелінійністю для виродженої еліптичної або параболічної системи. Доведено, що розв'язок задачі Діріхле існує в обох випадках. Досліджуються деякі якісні властивості цих розв'язків, наприклад, існування „мертвих зон".