Виділення і рестрикційний аналіз двох плазмід Streptomyces globisporus 1912 - Мацелюх, Б.П.; Лук'янчук, В.В.; Поліщук, Л.В.; Мацелюх, А.Б.; Pop, Ю. (Биополимеры и клетка, 1998)
Сумарну плазмідну ДНК, виділену за допомогою лужної денатурації і нагрівання лізатів міцелію, очищено в східчастому градієнті щільності хлористого цезію і розділено на дві фракції електрофорезом у гелі звичайної і легкоплавкої агарози. Рестрикційний аналіз фракцій ДНК показав наявність двох плазмід pSG1912-I і pSG1912-2, розміри яких становлять 10,3 і 22,4 тис. пар нуклеотидів відповідно. Обидві плазміди стабільно виділяються із штамів стрептоміцета з різними рівнями споруляції та синтезу ландоміцину Е.