Вивчення ділянок взаємодії тРНК₂Ser із Thermus thermophilus з серил-тРНК синтетазою методом хімічної модифікації - Коваленко, О.П.; Петрушенко, З.М.; Мальченко, Н.М.; Крикливий, І.А.; Яремчук, Г.Д.; Тукало, М.А. (Биополимеры и клетка, 1997)
Вивчено реакційну здатність залишків фосфорної кислоти тРНК₂Ser із Т. thermophilus, шр знаходиться у комплексі з серил-тРНК синтетазою. Серил-тРНК синтетаза захищає від модифікації нітрозоетилсечовиною фосфати акцепторного, варіабельного, Т-стеблів та Т-петлі.