Дискурс урядової політики Російської імперії щодо Уніатської церкви за правління Павла І (1796-1801 рр.) - Шеретюк, Р. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті досліджено і проаналізовано напрям внутрішньої політики російського імператора Павла І, зокрема виявлено сутність і спрямованість урядової політики Російської імперії у релігійно-церковній царині в 1796-1801 рр. Спираючись на російське імперське законодавство вказаного періоду, з’ясовані механізми, методи та наслідки реалізації урядової політики російського самодержавства щодо Уніатської церкви.