Про експоненціальну дихотомію лінійних різницевих рівнянь - Ткаченко, В.І. (Український математичний журнал, 1996)
У m -вимірному дійсному чи комплексному просторі Vn розглядається система лінійних різницевих рівнянь xn+1=A(n)xn, detA(n)=0 при деяких або всіх значеннях n. Для таких систем вивчається експоненціальна дихотомія. Доведено: якщо послідовність {A(n)} рекурентна чи стійка за Пуассоном у замиканні простору зсувів, то з експоненціальної дихотомії на півосі випливає експоненціальна дихотомія на всій осі. Для майже періодичної послідовності {A(n)} доведено, що з експоненціальної дихотомії на скінченному інтервалі {k,...,k+T},k∈Z — досить велике ціле число) випливає експоненціальна дихотомія на Z.