Багатоточкова задача для гіперболічних рівнянь зі змінними коефіцієнтами - Василишин, П.Б.; Клюс, І.С.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 1996)
На основі метричного підходу досліджено питання класичної коректності задачі з багатоточковими умовами за часовою координатою в циліндричній області для лінійних гіперболічних рівнянь порядку 2n(n>1) зі змінними відносно x коефіцієнтами в циліндричній області. Доведено метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв'язку задачі. Одержані результати є розвитком робіт [1-7].