Про характеристичні властивості сингулярних операторів - Кошманенко, В.Д.; Ота, Ш. (Український математичний журнал, 1996)
Для лінійного оператора S в гільбертовому просторі H досліджується взаємозв'язок між наступними властивостями: 1) S є сингулярним (= ніде не замикальним); 2) множина ker S є щільною в H; 3) D(S)∩R(S)={0}.