Про одну варіаційну ознаку стійкості псевдорівноважних форм - Луковський, І.О.; Михайлюк, О.В.; Тимоха, О.М. (Український математичний журнал, 1996)
Встановлено варіаційну ознаку стійкості для задачі про вібро-капілярну рівноважну форму, яка виникає в теорії взаємодії обмежених об'ємів рідини з вібро-полями.