Свобода совісті: теоретико-методологічні основи і концептуальні засади історіософської та релігієзнавчої експлікації етапів розвитку і формування її парадигми - Бабій, М. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
Стаття присв'ячена важливій проблемі – дослідженню сутності свободі совісті, історіософському осмиленню етапів і змісту процесу формування її парадигми та концептуальних засад