Порівняльна характеристика експресії α та β ізоформ S6 кінази в тканинах ссавців - Савінська, Л.О.; Киямова, Р.Г.; Погребний, П.В.; Овчаренко, Г.В.; Гут, Г.В.; Філоненко, В.В. (Біополімери і клітина, 2001)
Проаналізовано експресію α- та β-ізоформ кінази S6 рибосомного білка в різних тканинах щура. Виявлено, що експресія ізоформ кінази має чіткий тканиноспецифічний характер, при якому загальний рівень експресії S6Kα є дещо вищим у порівнянні з S6β. Встановлено, що найвищі рівні експресії для α-ізоформи S6 кінази спостерігаються в мозку, α для β-ізоформи – в гонадах. При порівнянні з результатами аналізу експресії мРНК обох форм S6 кінази виявлено кореляцію з експресією S6K на білковому рівні лише в деяких випадках, що свідчить про різну ефективність трансляції мРНК даного ферменту в залежності від виду тканини.