Активність та експресія глутатіон S-трансферази Р1 у плаценті людини залежно від генотипу та рівня експресії цитохрому Р450 1А1 - Теплюк, Н.М.; Лебедева, Л.М.; Сазонова, Л.Я.; Самойленко, А.А.; Щербина, М.С.; Перепелюк, М.М.; Оболенська, М.Ю. (Біополімери і клітина, 2002)
Досліджено глутатіонтрансферазну активність цитозолю в зразках плаценти людини з різним генотипом цитохрому Р450 1А1 і глутатіонтрансфераз класу Р1 та М1, а також експресію глутатіонтрансферази Р1 у культурі клітин хоріокарциноми людини за умов короткочасної індукції цитохрому Р450 1А1 бензпіреном. Виявлено, що в клітинах плаценти у фізіологічних умовах і внаслідок короткочасної індукції цитохрому Р450 1А1 глутатіонтрансферазна активність цитозолю та експресія глутатіонтрансферази позитивно корелюють з активністю/експресією цитохрому Р450 1A1