О неустойчивости одного неавтономного существенно нелинейного уравнения n-го порядка - Витриченко, И.Е. (Український математичний журнал, 1999)
Одержано достатні умови нестійкості за Ляпуновим тривіального розв'язку неавтономного рівняння n-го порядку, коли його граничне характеристичне рівняння має кратний нульовий корінь. Нестійкість визначається нелінійними доданками.