Коров'яча губкоподібна енцефалопатія – «сказ» корів - Кемпбелл, П.Н. (Биополимеры и клетка, 1999)
Огляд дає загальне уявлення про виникнення епідемії невідомого раніше захворювання BSE (бичача губкоподібна енцефалопатія) серед великої рогатої худоби в Англії, а також знайомить з гіпотезами походження захворювання та його зв'язком з уже відомим захворюванням овець – скрейпі. В огляді узагальнено сучасні наукові поняття про природу інфекційного агента, а також представлено докази на користь існуючої гіпотези, згідно з якою причиною захворювання є конформаційні зміни білка пріону. Обговорюються також докази того, що BSE може передавати ся людині з подальшим розвитком захворювання, аналогічного відомій нервовій хворобі Крейцфільда-Якоба.