Пошук протипухлинної активності серед похідних 2,5-дигідропірол-2,5-діону - Тарнавський, С.С.; Дубініна, Г.Г.; Головач, С.М.; Ярмолюк, С.М. (Біополімери і клітина, 2003)
Синтезовано та тестовано на протипухлинну активність (in vitro) 39 похідних 2,5-дигідропірол- 2,5-діону. 1-Бензил-3-хлоро-4-(3-гідроксіаніліно)-2,5-дигідро-ІН-2,5-піролдіон після прескринінгу відібрано і тестовано на 56 лініях ракових клітин людини. Для цієї сполуки знайдено: GI50 2,68 мкМ, LC50 З J J мкМ (клітинна лінія MDA-MB-435 (рак молочної залози)); GI503,35 мкМ, LC50 37,6 мкМ (клітинна лінія OVCAR-3 (рак яєчників)); GI50 6,75 мкМ, 44,5 мкМ (клітинна лінія NCI-H23 (рак легенів)).