Золотий ювілей відкриття подвійної спіралі ДНК - Говорун, Д.М. (Біополімери і клітина, 2003)
Минуло півстоліття відтоді, як американський біолог Джеймс Дьюї Вотсон і англійський фізик Френсіс Гаррі Комптон Крик встановили просторову будову найголовнішої молекули життя — дезоксирибонуклеїнової кислоти, ДНК. У переліку найвидатніших наукових звершень XX сторіччя розшифрування трьохвимірної структури ДНК, яке згодом один з генетиків назвав відкриттям «найголовнішої таємниці життя», на завжди посідатиме чільне місце серед подій такого гатунку.