Низькотемпературна стабілізація глюкозооксидази в складі біологічного сенсора - Грищенко, В.І.; Нардід, О.А.; Розанова, К.Д.; Щетинський, М.І.; Науменко, Є.Й.; Дзядевич, С.В. (Біополімери і клітина, 2006)
Для пошуку шляхів тривалого зберігання біосенсорів за допомогою низьких температур вивчено вплив заморожування—відігрівання з різними швидкостями охолодження на структурний стан глюкозооксидази. Щоб запобігти втраті властивостей ферменту у процесі низькотемпературно го зберігання застосовано такі кріопротекторш гліцерин, 1, 2-пропандіол і ДМСО. Гліцерин і 1, 2-пропандіол виявилися придатнішими для низькотемпературного зберігання глюкозооксидазного сенсора, що дало змогу не лише забезпечити збереження білкової частини біосенсора, а й не порушити захисного шару поверхні біосенсора.