Пошук антиоксидантів серед похідних S- (хінальдиніл-4) -L-цистеїну - Бражко, О.А.; Омельянчик, Л.О.; Федоряк, Д.М.; Беленічев, І.Ф.; Завгородній, М.П. (Біополімери і клітина, 2003)
Вивчено токсичну, антиоксидантну та церебропротективну дію ряду похідних S-(хінальдиніл-4)-L-цистеїну. Показано, що всі досліджені сполуки нормалізують рівень антиоксидантних ферментів, зменшують вміст продуктів вільнорадикального окислення та за показниками активності перевищують відомий антиоксидант дибунол. Встановлено, що їхня активність значною мірою залежить від природи замісника в 6-му положенні хінолінового циклу.