Mac-спектрометричне вивчення складу і структури стероїдних глікозидів з Tribulus terrestris L. та Agave sisalana L. - Пилипенко, В.В.; Суходуб, Л.Ф. (Біополімери і клітина, 2003)
Методом часопролітної плазмово-десорбційної мас-спектрометри з іонізацією уламками поділу ²⁵²Cf (TOF-PDMS) досліджено стероїдні глікозиди – похідні гекогеніну та діосгеніну. Встановлено їхню молекулярну масу, шляхи фрагментації вуглеводного ланцюга та стероїдного компонента молекули стероїдного глікозиду.